Choose Your Language

De Groene School

Anderlecht | Belgium | 2017
Architect: OSK-AR ARCHITECTEN

Product

CollectionColor
URBAN grey

The construction project was planned and executed in accordance with a distinctive design by the renowned Belgian OS-KAR architecture office.

In the interest of integrating art, it was also decided to work with the artist Nick Ervinck, who then provided the staircase with carved corten steel cladding.

The existing school building on the campus in Anderlecht was in a dilapidated condition and in urgent need of renovation, retaining only the facade of the existing building. The rest of the building was demolished and replaced by a larger new building on the same site.

Due to the limited area and the extensive programme, they constructed a very compact five-storey building with an emphasis on height and depth.

For example, the gymnasium is located in the second basement level, which is easily accessible via terraces and ramps on the premises, whereby even this deep room is flooded with daylight. The large terrace at the entrance area of the DE GROENE SCHOOL was decorated with Porcelaingres tiles, using 2-cm-thick Urban Series tiles in grey, measuring 60 x 60 cm. The colour interaction between the tiles and the building's outer shell is well-nigh perfect.

Photographer: Marcel van Coile

Our web site uses cookies to improve your browsing experience.
For more information on cookies and how to control enabling of cookies with your browser settings, please view our "Cookie Policy".